Lijst voor Edegem is een open project voor iedereen die terug meer kleur wil brengen in de gemeente Edegem. Afgelopen maandag keurden haar leden de lijst goed van eerste zes kandidaten en de lijstduwer. Lijst voor Edegem, kortweg L•VE, brengt gekende en nieuwe gezichten samen. Sien Pillot, kersvers lijsttrekster voor L•VE: “Wat ons bindt, is de liefde voor onze gemeente. We geloven dat het samen, anders en beter kan. De komende maanden trekken we naar de Edegemnaar om hen uit te nodigen op 13 oktober een vinkje te zetten achter onze lijst”.

Lijst voor Edegem (L•VE) is een open lijst uit liefde voor Edegem. De keuze voor deze naam is niet toevallig. L•VE is een open lijst voor Edegem, lokaal gericht met een doordacht programma en heel veel plannen voor een zorgzame, warme en duurzame gemeente.

Deze keuze vertaalt zich nu ook in de eerste 7 kandidaten op de lijst, namelijk de plaatsen van 1 tot en met 6 en de lijstduwersplaats. De ledenvergadering van L•VE heeft hierbij een duidelijke keuze gemaakt voor een sterke mix van ervaring, bekende en nieuwe gezichten, telkens gedreven door een grote passie voor Edegem. L•VE bundelt beleidservaring uit het verleden en een vernieuwde langetermijnvisie voor een gezond en warm Edegem.

Lijsttrekster voor Lijst voor Edegem is Sien Pillot, 44 jaar, “Ik ben gehuwd en mama van 3 tieners. Ik zetel nu een derde legislatuur in de gemeenteraad en heb een familiegeschiedenis in de Edegemse politiek. Naast deze passie ben ik coördinator van een woonproject voor mensen met een beperking en zet ik me in voor inclusie en gelijke kansen. Thema’s als onderwijs, wijkwerking, kinderopvang, zorg en welzijn liggen me na aan het hart en daar zet ik me actief voor in.”

Didier Neyrinck, mede-initiatiefnemer van L•VE en lid van de Edegemse Omgevingsraad, neemt de tweede plaats in op de lijst: “Na mijn opleiding burgerlijk ingenieur-architect startte ik een klein architectenbureau op met als focus particuliere & duurzame projecten rond de kerktoren. De gemeente Edegem ken ik van binnen en van buiten. Mijn 3 kinderen (14, 18 en 20 jaar) zetten zich vol overgave in voor het scouts- en verenigingsleven. Al 17 jaar zet ik mij onbezoldigd in voor de Omgevingsraad (voorheen Gecoro) en sinds vorig jaar ook in de mobiliteitscel in de hoop dat dit een beter, mooier en veiliger Edegem oplevert. Omdat het Edegems verenigingsleven gekoesterd en gesteund moet worden heb ik mee mijn schouders gezet onder de renovatie van het scoutslokaal van de 28e Maria Regina.”

Op de derde plaats staat Vera Hans, trotse mama van 3 volwassen dochters en sinds 2020 raadslid in de gemeenteraad en het bijzonder comité sociale dienst. Vera heeft een bijzonder interesse in mobiliteit en veiligheid, waarbij een gelijkwaardige behandeling voor voetgangers, fietsers en automobilisten voorop staat. Iedereen heeft recht op zijn eigen plek zonder elkaar voor de voeten te lopen. “Ik heb een voorliefde voor kleinschalig lokaal ondernemerschap in gezellige wijken en op pittoreske pleintjes.  Zo zie ik Edegem graag: als een veilige, actieve en fijne gemeente waar het fijn wandelen en fietsen is.”

Jeroen Van Laer tekent met veel overtuiging in op de vierde plaats. Jeroen is een prille veertiger, vader van drie geweldige kinderen en met Laure heel gelukkig op den ouden Elsdonk. Hij zit bijna 18 jaar in de gemeenteraad en was in de vorige legislatuur schepen. Op dit moment is hij kabinetschef in Stad Mechelen: “De lokale politiek ligt me bijzonder nauw aan het hart. De vorige legislatuur hebben we getoond dat samenwerking het verschil maakt, dat een gemeente dynamiek kan brengen. We steken de hand uit om de draad op te pikken waar ze sinds 2018 is blijven liggen.”  

Met Hayat Bentouhami, lanceren we op de vijfde plaats een nieuwe naam in de Edegemse politiek. Hayat is 35 jaar, epidemiologe en mama van Alina (5) en Elias (1). “Sinds 10 jaar woon ik in het gezellige Edegem. Zelf ben ik opgegroeid in Mechelen en vanaf mijn tienerjaren woonde ik in Antwerpen-Noord. Mijn grootouders (gastarbeiders) hebben zich in de jaren 70 gevestigd in Mechelen. Als vrouw met migratieachtergrond heb ik veel wateren doorzwommen om te staan waar ik nu sta. Thema’s zoals diversiteit, inclusie en gelijke kansen vind ik dan ook enorm belangrijk. Een maatschappij kan pas floreren wanneer iedereen zich welkom voelt in alle lagen van die maatschappij en wanneer er geluisterd wordt naar al die lagen van de maatschappij.” 

Met de kandidatuur van Johan Nagels voor de 6 plaats  wil L•VE de rol van de gemeente terug centraal plaatsen. “Ik ben 47 jaar en woon al 20 jaar in Edegem, waarvan ik 15 jaar werkzaam was op de dienst burgerzaken. De beslissing om eind 2019 veel gemeentelijke diensten te privatiseren, was voor mij de start van “Edegem met een hart”.  Als onafhankelijk initiatiefnemer voor de burgerbeweging “Een Hart voor Edegem” ijver ik voor meer en echte burgerparticipatie. Edegemnaren verdienen om gehoord te worden. Ondertussen werk ik als maatschappelijk werker bij Stad Antwerpen en vind ik aandacht en middelen voor welzijn heel belangrijk.”

Met de keuze Goedele Van der Spiegel als lijstduwer willen we van vanuit L•VE onze beleidservaring specifiek gericht op klimaat en natuur onderlijnen. “Als schepen maakte ik mee het verschil voor een duurzamer Edegem, met o.a. nieuwe trage wegen, een vernieuwde bioklas, het klimaatbos in de Edegemse beekvallei… Maar het werk is allesbehalve af. Er ligt nog veel werk op de plank om de open ruimte en natuur in Edegem meer kansen te bieden. Ik ondersteun L•VE want ze onderschrijft deze nood volmondig.”

In de komende maanden zal L•VE de resterende 20 plaatsen op de kandidatenlijst lijst verder inkleuren.

“Onze lijst is een open project van én voor alle Edegemnaren. De beste ideeën maken we samen. Hoe meer kleur, hoe beter. Wie ook mee wil doen, kan iets laten weten op www.lijstvooredegem.be. Alle Edegemnaren zijn alvast welkom op onze Valentijnsreceptie om onze liefde voor Edegem mee te vieren met een heerlijk dessertenbuffet. Afspraak zondag 18 februari om 15u aan de jeugdlokalen op het Sterrenhof in de Kontichstraat”, besluit Didier Neyrinck.Werk mee aan L•VE en zet een vinkje op www.lijstvooredegem.be.