Vanavond legt Veerle Van Caeneghem de eed af als gemeenteraadslid voor Lijst voor Edegem als opvolger van Gitte Gijs. Veerle deed in 2018 voor de eerste keer mee aan de verkiezingen en krijgt nu dus voor de eerste keer de kans om deel te nemen aan de gemeenteraad zelf.

Veerle Van Caeneghem: “Toen Gitte vroeg naar een opvolger, heb ik niet lang moeten twijfelen. De laatste maanden van de legislatuur zijn intens, maar ook een unieke periode om van dichtbij mee te maken. Politiek boeit me al heel lang. Het is een grote eer én verantwoordelijkheid: hoe maken we onze gemeente een thuis voor iedereen? Hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen hier zorgeloos kunnen opgroeien? Hoe ondersteunen we het Edegemse verenigingsleven? Het zijn vragen die me bezig houden.”

Veerle is een actieve mama met heel wat ervaring in het onderwijs, maar ook sport is een rode draad in het gezin. “Sport is voor ons en onze kinderen absoluut een passie. Sport is dan ook veel meer dan enkel wedstrijden spelen. Je leert er zoveel en vooral: het brengt mensen samen. Edegem kent heel wat geweldige sportverenigingen. Dat moeten we blijven koesteren”, gaat Veerle verder.

Voor Gitte is het een afscheid van de gemeenteraad, maar niet van Lijst voor Edegem.

Gitte Gijs: “Ik ben mijn fractie en Lijst voor Edegem heel dankbaar voor de kansen. Ik heb ontzettend veel bijgeleerd over politiek en de gemeenteraad. Nu ik voltijds ben beginnen werken, voel ik dat het tijd was voor een stapje terug. Met Veerle als opvolgster ben ik helemaal gerust dat onze vijfkoppige fractie er de laatste maanden nog een lap op gaat geven. Ik blijf Lijst voor Edegem nu met veel overtuiging op een andere manier steunen, want het is echt belangrijk dat onze jeugdverenigingen terug op een volwaardige manier ondersteuning krijgen vanuit de gemeente.”