De stemmen zijn geteld! De mooiste zitplek van Edegem is de zitbank aan Akabe Fort 5, ingestuurd door Liliane Le Maire.

Raadslid Jeroen Van Laer: “Onze zoektocht naar de mooiste zitplek van Edegem heeft zes prachtige nominaties opgeleverd. Een aangename zitplek komt tot haar recht in een mooie en groene omgeving. Gemakkelijk te bereiken tijdens een wandel- of fietstocht. Een plek waar je mensen kan ontmoeten en begroeten. Net de drie prioriteiten die voor Lijst voor Edegem centraal staan. Sommige plekjes die werden ingestuurd, zijn minder gekend of op het eerste zicht misschien minder mooi. Plekjes die dan weer super handig zijn om gewoon even te rusten. Exact zo’n plekje is de bank in Fort 5 daar aan Akabe.”

“Het is misschien niet de mooiste, maar voor mij wel de gemakkelijkste”, zegt Liliane Le Maire. “Voor ik de kinderen van school haal kom ik hier om even te genieten van de rust, zon, buitenlucht, groen, spelende kinderen, lopers,.. Heerlijk!”

Met ruim 46% van de stemmen, was het plekje overduidelijke de publiekswinnaar. “Het mooiste zitplekje verdient een mooiste picknickmand! En dat is met heel veel plezier gegeven”, gaat Jeroen verder.

Juryprijs

Naast de publieksprijs was er ook een juryprijs. Onze jury koos uiteindelijk voor de Edegemse beekvallei, ingestuurd door Kris Vos. “Echte zitbanken staan er (nog) niet, maar het is in elk jaargetijde al wel heerlijk vertoeven daar. Met een beetje geluk komt er dit jaar ook nog een poel aan de Edegemse kant zodat ook een waterplas voor extra rust en natuurbeleving zal zorgen”, vertelt Kris.

Johan Claessens kwam namens Kris de juryprijs ophalen en vertelde nog met veel enthousiasme over de prachtige natuur van de Edegemse beekvallei. Het is een plek waar elke Edegemnaar welkom is om te wandelen en tot rust te komen in de natuur. Een plek waar de natuur nu gewoon zijn gang kan gaan. Een plek om absoluut te koesteren in onze gemeente.

“Aan iedereen die een mooiste zitplek instuurde, een dikke merci! En ook aan iedereen die een stem uitbracht natuurlijk!”, besluit Jeroen Van Laer.