In het kort

Waarom we er zijnUit liefde voor Edegem. Voor een zorgzame, open en groene gemeente. 
Hoe doen we datGedurfder & bekwamer. Kleurrijker & transparanter. Liefdevoller & duurzamer. Samen, anders, beter.
Wat we doenOnze lijst blaast opnieuw leven in Edegem. Met een open lijst vol goede ideeën en concrete plannen. 

Waarom een nieuw project? 

Lijst voor Edegem, kortweg L•VE, is een open platform voor iedereen die Edegem liefheeft: bezorgde en betrokken burgers met het hoofd en het hart op de juiste plaats, in Edegem. 

Op onze lijst hoef je geen lidkaart te hebben, als je maar kleur wil brengen in onze gemeente. Het is hoog tijd dat Edegem weer bruist. Onze lijst blaast er opnieuw leven in. En veel liefde. 

Ons project

Wij maken van Edegem de warmste en meest duurzame gemeente van de zuidrand. Wij pakken het samen, anders en beter aan. 

We maken van Edegem opnieuw een gemeente waar iedereen zich thuis voelt. Met betaalbare zorg, een levendig centrum, sterke buurtcomité’s en sprankelende wijkactiviteiten zorgen we voor ontmoeting. In ons Edegem voelt niemand zich alleen. 

We gaan natuur en open ruimte weer koesteren en maximaal beschermen. Met propere straten, parken en pleintjes. En met beter beheer van onze groene long Hof ter Linden en Fort 5.

In onze ideale gemeente krijgen voetgangers en fietsers voorrang. We kiezen voor veilige en leefbare woonwijken.. Met meer en betere fietsinfrastructuur bereiden we de weg naar morgen. 

In deze kleurrijke en bruisende gemeente voelt iedereen zich goed. Jongeren, ouderen, singles, gezinnen, ondernemers, gemeentepersoneel, verenigingen, … 

Lijst Voor Edegem is L•VE voor jou.

Onze speerpunten

Wij houden van plannen. En er liggen er heel wat op het schap. Ons programma is doordacht: met hoofd en hart uitgewerkt uit liefde voor Edegem. Dit is waar Lijst voor Edegem voor gaat:

Voel je goed in je buurt ✅Groen & open ruimte ✅Vlot & veilig verkeer ✅
Jongeren, gezinnen, singles, ouderen, nieuwkomers, mensen in armoede, … Elke Edegemnaar moet zich goed kunnen voelen in zijn buurt. Door voor elkaar te zorgen, leeft de gemeente op. We versterken de gemeentelijke dienstverlening, creëren kansen voor ondernemers en verenigingen. Edegem gaat weer bruisen. Tijd om opnieuw te stralen als we over onze gemeente praten. We willen je horen. Nu en als we straks mee besturen. L•VE kiest voor participatie.  
👉 Kies L•VE voor een gemeente waarin iedereen zich thuis voelt
Een duurzame gemeente bouw je niet vol. In plaats van verkavelingen verkiezen we open ruimte. En we maken ruimte om er van te genieten. We geven om propere straten, pleintjes en parken. Maken onze gemeente groener en blauwer dan ooit. Laat ons opnieuw voor Edegem zorgen. Zo genieten ook onze kinderen en kleinkinderen van een gezonde, toekomstbestendige gemeente.       


 👉 Kies L•VE voor meer groen & open ruimte in Edegem
In hartje Edegem krijgen actieve weggebruikers voorrang. We effenen het pad voor voetgangers en fietsers met heraangelegde voet- en fietspaden, veilige oversteekplaatsen, fietsstraten en nieuwe fietsenstallingen. We gaan voluit voor veilige schoolomgevingen. Zone 30 in alle woonwijken maakt Edegem aangenamer voor iedereen. En sluipverkeer, dat bannen we. De gemeente van morgen kiest voor duurzame mobiliteit. 

👉 Kies L•VE voor vlot en veilig verkeer

Daarom kies je voor Lijst voor Edegem

Er zijn minstens zes goede redenen waarom je L•VE moet stemmen. Deze redenen maken onze lijst uniek. 

De lijst met een plan
Wij houden van plannen. En er liggen er heel wat op het schap. In onze rangen is er beleidservaring uit het verleden en de langetermijnvisie voor een gezond Edegem. Deze gemeente verdient een beter bestuur. Wij voeren plannen uit. 
Drie speerpunten, duidelijke beloftes
Wij maken heldere keuzes. Een kloppend hart in elke buurt, een open en groene gemeente, met voetgangers en fietsers voorop. Die beloftes maken we concreet in ons programma. Met jouw stem zetten wij deze om in beleid.
Hartstocht voor Edegem
Onze lijst brengt mensen met liefde voor Edegem samen. We brengen massa’s ervaring bij elkaar, beleidsmakers, planners en doeners. Nu zijn wij klaar om samen met anderen de gemeente te besturen. Edegem ligt ons al jaren na aan het hart.
Alleen geel verveelt
Mogen we weer fier zijn op Edegem? Wij beloven dat dat kan. Edegem verdient meer kleur. Wij geloven in een evenwichtig beleid waar politieke kleuren elkaar corrigeren en versterken. Samenwerken met partners is vanzelfsprekend. En het loont.
Doe mee Edegem
Onze lijst is een open project van en voor alle Edegemnaars. De beste ideeën maken we samen. Om de meest warme en duurzame gemeente van de zuidrand te worden, willen we ieders stem horen. Hoe meer kleur, hoe beter.
Kiezen om te investeren
Na 6 jaar stilstand willen we weer vooruit. Een sterke gemeente steunt op goede en betaalbare dienstverlening. En neemt het heft weer in handen. De 23.000 inwoners en meer dan 200 verenigingen van Edegem verdienen dat. Zo maakt L•VE het verschil.