1. Sien Pillot

Lijsttrekster voor Lijst voor Edegem is Sien Pillot, 44 jaar.

“In ben gehuwd en mama van 3 tieners. Ik zetel nu een derde legislatuur in de gemeenteraad en heb een familiegeschiedenis in de Edegemse politiek. Naast deze passie ben ik coördinator van een woonproject voor mensen met een beperking en zet ik me in voor inclusie en gelijke kansen. Thema’s als onderwijs, wijkwerking, kinderopvang, zorg en welzijn liggen me na aan het hart en daar zet ik me actief voor in.”

2. Didier Neyrinck

50 jaar, woont sinds 1977 in Edegem.
Na zijn opleiding Burgerlijk ingenieur-architect startte Didier een klein architectenbureau op met als focus particuliere & duurzame projecten rond de kerktoren. Als groot autoliefhebber verplaatst hij zich zowel professioneel als privé maximaal met de fiets en te voet. De gemeente kent Didier dan ook van binnen en van buiten.
Hij heeft 3 kinderen (14, 18 en 20 jaar) die zich vol overgave inzetten in het scouts- en verenigingsleven.
Al 17 jaar zet ik mij onbezoldigd in voor de Omgevingsraad (voorheen Gecoro) en sinds vorig jaar ook in de mobiliteitscel in de hoop dat dit een beter, mooier en veiliger Edegem oplevert.
Omdat het Edegems verenigingsleven gekoesterd en gesteund moet worden heb ik mee mijn schouders gezet onder de renovatie van het scoutslokaal van de 28e Maria Regina
.”, aldus Didier.

3. Vera Hans

Vera is trotse mama van 3 volwassen dochters.
Zij is ook sinds maart 2020 gemeenteraadslid en lid van het BCSD (Bijzonder Comité voor Sociale Dienst). Vera heeft een bijzonder interesse in mobiliteit en veiligheid, waarbij een gelijkwaardige behandeling voor voetgangers, fietsers en automobilisten voorop staat. Iedereen heeft recht op zijn eigen plek zonder elkaar voor de voeten te lopen.
Ze heeft ook een voorliefde voor kleinschalig lokaal ondernemerschap in gezellige wijken en op pittoreske pleintjes. Zo runt ze al 8 jaar haar gezellige cateringzaak waar ze elke week de lekkerste gerechten op de tafel van haar klanten tovert.
Zo zie ik Edegem graag: als een veilige, actieve en fijne gemeente waar het fijn wonen, wandelen en fietsen is.”

4. Jeroen Van Laer

Jeroen Van Laer tekent met veel overtuiging in op de vierde plaats.
Jeroen is een prille veertiger, vader van drie geweldige kinderen en met Laure heel gelukkig op den ouden Elsdonk. Hij zit bijna 18 jaar in de gemeenteraad en was in de vorige legislatuur schepen.

Op dit moment is hij kabinetschef in Stad Mechelen:
“De lokale politiek ligt me bijzonder nauw aan het hart. De vorige legislatuur hebben we getoond dat samenwerking het verschil maakt, dat een gemeente dynamiek kan brengen. We steken de hand uit om de draad op te pikken waar ze sinds 2018 is blijven liggen.” 

5. Hayat Bentouhami

Met Hayat Bentouhami, lanceren we op de vijfde plaats een nieuwe naam in de Edegemse politiek. Hayat is 35 jaar, epidemiologe en mama van Alina (5) en Elias (1). “Sinds 10 jaar woon ik in het gezellige Edegem. Zelf ben ik opgegroeid in Mechelen en vanaf mijn tienerjaren woonde ik in Antwerpen-Noord. Mijn grootouders (gastarbeiders) hebben zich in de jaren 70 gevestigd in Mechelen. Als vrouw met migratieachtergrond heb ik veel wateren doorzwommen om te staan waar ik nu sta. Thema’s zoals diversiteit, inclusie en gelijke kansen vind ik dan ook enorm belangrijk. Een maatschappij kan pas floreren wanneer iedereen zich welkom voelt in alle lagen van die maatschappij en wanneer er geluisterd wordt naar al die lagen van de maatschappij.”

6. Johan Nagels

Met de kandidatuur van Johan Nagels voor de 6 plaats  wil L•VE de rol van de gemeente terug centraal plaatsen. “Ik ben 47 jaar, woon al 20 jaar in Edegem, waarvan ik 15 jaar heb gewerkt op de dienst burgerzaken. De beslissing om eind 2019 veel gemeentelijke diensten te privatiseren, was voor mij de start van “Edegem met een hart”.  Als onafhankelijk initiatiefnemer voor de burgerbeweging “Een Hart voor Edegem” ijver ik voor meer en echte burgerparticipatie. Edegemnaren verdienen om gehoord te worden. Ondertussen werk ik als maatschappelijk werker bij Stad Antwerpen en vind ik aandacht en middelen voor welzijn heel belangrijk.”

Lijstduwer:
Goedele Van der Spiegel

Met de keuze Goedele Van der Spiegel als lijstduwer willen we van vanuit L•VE onze beleidservaring specifiek gericht op klimaat en natuur onderlijnen. “Als schepen maakte ik mee het verschil voor een duurzamer Edegem, met o.a. nieuwe trage wegen, een vernieuwde bioklas, het klimaatbos in de Edegemse beekvallei… Maar het werk is alles behalve af. Er ligt nog veel werk op de plank om de open ruimte en natuur in Edegem meer kansen te bieden. Ik ondersteun L•VE want ze onderschrijft deze nood volmondig.”