ligt in een mooie en groene omgeving.
is gemakkelijk te bereiken tijdens een wandel- of fietstocht.
is een plek waar je mensen kan ontmoeten en begroeten.

De populaire bank in de vogelkijkhut in Fort V
Bomen, water, vogels en stilte.
Dat is wat Luce het mooiste vindt aan deze zitplek in Edegem.
Om te observeren en te ontmoeten. Voor kinderen en hun grootouders. Deze bank aan het wandelpad naast de fortgracht heeft het allemaal. In weer en wind geniet je hier in alle rust van het moois dat Fort V te bieden heeft.

De oude zitbank aan de Akabe in Fort V
“Het is misschien niet de mooiste, maar voor mij wel de gemakkelijkste.”, laat Liliane ons weten.
Voor ik de kinderen van school haal kom ik hier om even te genieten van de rust, zon, buitenlucht, groen, spelende kinderen, lopers,.. Heerlijk! 

De mooiste bank aan het Dwaallichtjespad
Sven kiest voor deze bank omdat je hier in de bocht een mooi weids uitzicht hebt. Het is ook de ideale plek om eventjes te verpozen na een mooie wandeling in Hof ter Linden en om te genieten van het wolkenspel boven de weides.

De volkstuintjes – op zoek naar een extra bank
De mooiste plek in Edegem is volgens Bruno aan de Onafhankelijkheidsstraat waar de volkstuintjes met veel liefde worden onderhouden. Het is een oase van rust tussen tuinen vol met frisse groenten en prachtige bloemen. De tuiniers willen graag een bank plaatsen op een groen perkje dichtbij al die pracht, een plaats voor rust en ontmoeting. Een plaats ook om te genieten van een ijsje.

Edegemse Beekvallei- op zoek naar een bank
Aan den Boerenleger in de Edegemse Beekvallei is het nog rustig en prachtig in alle jaargetijden. “Hier mogen echt wel enkele zitbanken komen want het is er ook mooi genieten van de zon die er in het zuiden staat.”, aldus Kris. Met een beetje geluk komt er dit jaar ook nog een poel aan de Edegemse kant zodat ook een waterplas voor extra rust en natuurbeleving zal zorgen.

Het bankenpad in Buizegem- aan vernieuwing toe
“Mijn lievelingsbank is er niet eentje maar zijn 5-6 banken.”, laat Marc ons weten.
“Jaren geleden werd er op onze aanvraag een heuse route uitgetekend, zodat de ouderen uit de wijk in alle rust kunnen wandelen van het Sint Goriksplein via de Romeinse Put naar het Forum en terug via de hondenwei.” Het is een ideaal tochtje met de nodige ingebouwde rustpunten zodat je actief deel kunt uitmaken van de buurt. Een mooi initiatief. Helaas zijn vele banken aan vernieuwing toe en mogen er ook nog wel wat bijkomen.